W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies.

Wróć

Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do placówki

RSS
Lębork, dnia 01.03.2011 r.

Dom  Pomocy  Społecznej  Nr  2
ul  I  Armii  W.P.  43 
84-300  Lębork
Tel. (0-59) 8622-823; Tel/Fax (0-59) 8621-141
e-mail: dps2-sekretariat@wp.pl
REGON 001005198 NIP 841-13-38-615

 



Ogłoszenie o przetargu  nieograniczonym

Opublikowane w Biuletynie Zamówień Publicznych
Nr ogłoszenia 32594-2011 data zamieszczenia 01.03.2011
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego. 

1. Zamawiający
Nazwa oraz adres zamawiającego            

Dom  Pomocy  Społecznej  Nr 2
84-300 Lębork
ul. I Armii  W. P. 43
tel./fax. (059) 8621141
strona internetowa: http:/www.powiat.leborski.samorzady.pl
e-mail: dps2-sekretariat@wp.pl

2. Tryb udzielania zamówienia.

Postępowanie o udzielenie zamówienia publicznego prowadzone jest w trybie przetargu nieograniczonego o wartości poniżej progów unijnych ustalonych na podstawie art. 11 ust.8 ustawy Prawo zamówień publicznych z dnia 29.01.2004r. (tekst jednolity Dz.U. z 2010 r. nr 113, poz. 759 z późniejszymi zmianami).

3. Opis przedmiotu zamówienia.

1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla potrzeb Domu Pomocy Społecznej Nr 2 w Lęborku w asortymencie i ilościach określonych w załączniku nr 2 do SIWZ.

2. Przez dostawę Zamawiający rozumie cykliczne dostawy w okresie trwania umowy zgodnie z zamówieniami Zamawiającego dostosowanymi do jego bieżących potrzeb.

3. Czynności objęte przedmiotem zamówienia winne być wykonywane zgodnie z przepisami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jednolity Dz.U. z 2010 r. nr 136, poz. 914), w szczególności z zachowaniem przez podmioty zobowiązanie zasad analizy zagrożeń i krytycznych punktów kontroli (HACCP).

5. Nie przewiduje się udzielenia zamówień uzupełniających.

6. Nie dopuszcza się złożenia oferty częściowej.

7. Nie dopuszcza się złożenia oferty wariantowej.

8. Dostawa artykułów żywnościowych odbywa się na koszt i ryzyko Wykonawcy z podziałem na zadania.

ZADANIE Nr I         MIĘSO (mięso wieprzowe i wołowe, podroby)
ZADANIE Nr II       DRÓB (mięso, podroby drobiowe)
ZADANIE Nr III     WĘDLINY (przetwory mięsne)
ZADANIE Nr IV     WARZYWA  I OWOCE
ZADANIE Nr V       NABIAŁ (artykuły nabiałowe i tłuszcze roślinne)
ZADANIE Nr VI     PIECZYWO (wyroby piekarskie)
ZADANIE Nr VII    RÓŻNE PRODUKTY  SPOŻYWCZE
ZADANIE  Nr VIII  DOSTAWA  RYB
ZADANIE  Nr  IX    DOSTAWA  JAJ


Każda ze wskazanych powyżej części Zamówienia określana będzie dalej mianem   „Zadania".

Oznaczenia wg wspólnego słownika zamówień:

- 15.10.00.00-9
- 15.20.00.00-0
- 15.30.00.00-1
- 15.40.00.00-2
- 15.50.00.00-3
- 15.60.00.00-4
- 15.80.00.00-6
- 03.14.25.00-3

4. Wymagany termin realizacji zamówienia.

Dostawy mają charakter dostaw sukcesywnych i obejmują okres od  01.04.2011 r. do 31.04.2012 r.

5. Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków.

O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełnią następujące warunki udziału w postępowaniu:

1. Nie podlegają wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 24 ust. 1 i 2 Ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo Zamówień Publicznych,

1.2. Spełniają warunki art. 22 ust. 1 punkt  1-4 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo Zamówień Publicznych.

2.  Wykonawca złoży przygotowaną ofertę zgodnie z wymogami warunków zamówienia w terminie i miejscu wyznaczonym w rozdziale XVII specyfikacji istotnych warunków zamówienia.

3. Oceny złożonych ofert dokona Komisja Przetargowa powołana przez Zamawiającego.

4. Ocena spełnienia warunków dokonana zostanie w/g formuły spełnia / nie spełnia.

6. Wymagania dotyczące wadium.

1. Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.
2. Nie przewiduje się udzielenia zaliczek na poczet wykonania zamówienia.

7. Opis kryteriów, którymi zamawiający będzie się kierował przy wyborze oferty.

Jedynym  kryterium oceny ofert jest  CENA 100%

8. Miejsce oraz termin składania i otwarcia ofert.

Ofertę należy złożyć do dnia 10.03.2011r . do godziny 10:00  w  Sekretariacie Domu Pomocy Społecznej Nr 2

84-300 Lębork ul. I Armii W.P  43. Otwarcie ofert  w dniu 10.03.2011r. o godz. 11:00

9. Termin związania ofertą.

1. Wykonawca składający ofertę pozostaje nią związany przez okres 30 dni .    
2. Bieg terminu związania ofertą rozpoczyna się wraz z upływem terminu składania ofert.
3. Zamawiający nie przewiduje zawarcia umowy ramowej.
4. Nie przewiduje się dynamicznego systemu zakupów.
5. Nie przewiduje się wyboru najkorzystniejszej oferty z zastosowaniem aukcji elektronicznej.





Wezwanie do złożenia ofert dodatkowych w przetargu  nieograniczonym

                                                            


DPS-2/G-1/11

Dotyczy postępowania: "Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla potrzeb Domu Pomocy społecznej Nr 2 w Lęborku z podziałem na zadania"



WEZWANIE DO ZŁOŻENIA OFERT DODATKOWYCH

W związku ze złożeniem w przedmiotowym postępowaniu na zadanie nr 9 - dostawa jaj kurzych dwóch ofert o takiej samej cenie, a tym samym niemożnością wyboru oferty najkorzystniejszej, Zamawiający na podstawie art. 91 ust. 5 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych (tekst jednolity Dz. U. z 2010 r. Nr 113, poz. 759 z późni. zm.) wzywa Wykonawców, którzy złożyli oferty do złożenia ofert dodatkowych w terminie do 15.03.2011 r. do godz. 10:00 w sekretariacie Domu Pomocy Społecznej Nr 2 w Lęborku przy ul. I Armii WP 43. Przypominamy iż, zgodnie z art. 91 ust. 6 ustawy pzp cena oferty dodatkowej nie może być wyższa niż cena oferty złożonej wcześniej przez Państwa w przedmiotowym postępowaniu.
Termin otwarcia ofert dodatkowych 15.03.2011 r. o godz.10:30 w sekretariacie w siedzibie Zamawiającego.
Ofertę należy złożyć w zamkniętej kopercie, zapieczętowanej w sposób gwarantujący zachowanie poufności jej treści oraz zabezpieczającej jej nienaruszalność do terminu otwarcia ofert.

Koperta winna być oznaczona:
Oferta na dostawę art. żywnościowych do Domu Pomocy Społecznej Nr 2

84-300 Lębork, ul. I Armii WP 43
"Nie otwierać przed 15.03.2011 r. godz. 10:00"

Oferta dodatkowa

Załącznik
formularz oferty dodatkowej należy złożyć na załączniku:

- nr 1 do siwz (załącznik ofertowy)
- nr 2 do siwz (załącznik asortymentowo-cenowy)





Zawiadomienie o wynikach postępowania na dostawę artykułów żywnościowych do stołówki do Domu Pomocy Społecznej Nr 2 z podziałem na zadania w Lęborku.
(dotyczy przetargu nieograniczonego)

Na podstawie art. 92 ust.1 Prawa zamówień publicznych Dom Pomocy Społecznej Nr 2 w Lęborku zawiadamia o wynikach postępowania.

Uczestnicy  postępowania  o  udzielenie  Zamówienia  Publicznego  DPS-2/G-1/11

Zamawiający: Dom Pomocy Społecznej Nr 2 Lębork, ul I Armii WP 43 84-300  Lębork

Szacunkowa wartość całkowita (bez VAT): 134502,39 PLN;  35035,79 EURO

Rodzaj  zamówienia: dostawy

Tryb  udzielenia  zamówienia : przetarg  nieograniczony

Przedmiot  zamówienia: sukcesywna dostawa  artykułów  żywnościowych

CPV: 15.00.00.00-8, 15.00.00.00-9, 15.20.00.00-0, 15.30.00.00-1, 15.40.00.00-2, 15.50.00.00-3, 15.60.00.00-4, 15.80.00.00-6, 03.14.25.00-3  

Zadanie  Nr 1 - mięso wieprzowe i wołowe
a.  liczba  otrzymanych  ofert  - 1
b.  liczba ofert odrzuconych  lub  zwróconych bez  rozpatrywania - 0
c.  nazwa  i  adres  wykonawcy  któremu  udzielono  zamówienia:
     Wyrób Wędlin i Wyrobów Wędliniarskich ,,RZEŹNICTWO" Spółka Jawna Jarosław, Jolanta Stelmach;  Zdrzewno 11, 84-352 Wicko
d.  informacja  o  cenie  wybranej  oferty  (bez  VAT):
     cena:  10442,30 - waluta:  PLN

Zadanie Nr 2 - mięso drobiowe i podroby
a.  liczba  otrzymanych  ofert  - 1
b.  liczba ofert odrzuconych  lub  zwróconych bez  rozpatrywania - 0
c.  nazwa i adres wykonawcy któremu udzielono zamówienia:
     Hurtownia Artykułów Ogólnospożywczych Ireneusz Baranowski
     ul. Staromłyńska 1, 84-200 Wejherowo
d.  informacja o cenie wybranej oferty (bez VAT):
     cena:  7951,70  waluta: PLN

Zadanie  Nr 3 - wędliny (przetwory mięsne)
a.  liczba  otrzymanych  ofert  - 2
b.  liczba ofert odrzuconych  lub  zwróconych bez  rozpatrywania - 0
c.  nazwa  i  adres  wykonawcy  któremu  udzielono  zamówienia:
     Hurtownia Artykułów Ogólnospożywczych Ireneusz Baranowski
     ul. Staromłyńska 1, 84-200 Wejherowo
d.  informacja  o  cenie  wybranej  oferty  (bez  VAT) :
     cena 17566,90  waluta :  PLN

Zadanie  Nr 4 - warzywa i owoce
a.  liczba  otrzymanych  ofert  - 4
b.  liczba ofert odrzuconych  lub  zwróconych bez  rozpatrywania - 1
c.  nazwa  i  adres  wykonawcy  któremu  udzielono  zamówienia:
     Firma Handlowo-Usługowa ,,PARTY GRILL" Andrzej Soboń
     84-300 Lębork, ul. Topolowa 15
d.  informacja  o  cenie  wybranej  oferty  (bez  VAT) :
    cena:  16404,46  waluta :  PLN

Zadanie  Nr 5  - artykuły nabiałowe i tłuszcze roślinne
a.  liczba  otrzymanych  ofert  - 2
b.  liczba ofert odrzuconych  lub  zwróconych bez  rozpatrywania - 0
c.  nazwa  i  adres  wykonawcy  któremu  udzielono  zamówienia:
     „MEKPOL" Sp. z o.o., ul. Przemysłowa 2, 84-200 Wejherowo
d.  informacja  o  cenie  wybranej  oferty  (bez  VAT) :
    cena:  33139,54  waluta :  PLN

Zadanie  Nr 6  - pieczywo i wyroby ciastkarskie
a.  liczba  otrzymanych  ofert  - 2
b.  liczba ofert odrzuconych  lub  zwróconych bez  rozpatrywania - 0
c.  nazwa  i  adres  wykonawcy  któremu  udzielono  zamówienia:
     Wyroby Piekarsko-Ciastkarskie ,,KOKOSANKA" Kazimierz Lipiński
     84-300 Lębork, ul. Armii Krajowej 12
d.  informacja  o  cenie  wybranej  oferty  (bez  VAT) :
    cena:  17868,88  waluta :  PLN

Zadanie  Nr 7 - różne produkty spożywcze
a.  liczba  otrzymanych  ofert  - 4
b.  liczba ofert odrzuconych  lub  zwróconych bez  rozpatrywania - 0
c.  nazwa  i  adres  wykonawcy  któremu  udzielono  zamówienia:
     „MAK" Zbigniew Kwidzyński i Maciej Węsierski spółka Jawna
     84-200 Wejherowo, ul. Tartaczna 10
d.  informacja  o  cenie  wybranej  oferty  (bez  VAT) :
    cena:  31128,61  waluta :  PLN

Zadanie  Nr 8 - Ryby przetworzone i konserwowane
a.  liczba  otrzymanych  ofert  - 0
b.  liczba ofert odrzuconych  lub  zwróconych bez  rozpatrywania - 0
c.  nazwa  i  adres  wykonawcy  któremu  udzielono  zamówienia:
     nie wpłynęła żadna oferta
d.  informacja  o  cenie  wybranej  oferty  (bez  VAT) :
    cena: 0,00  waluta :  PLN

Zadanie Nr 9 - jaja kurze
a. liczba otrzymanych ofert - 5
b. liczba ofert odrzuconych lub zwróconych bez rozpatrywania - 0
c. nazwa i adres wykonawcy któremu udzielono zamówienia:
    zgodnie z art. 91 ust. 5 ustawy Pzp wezwano do złożenia ofert dodatkowych 
d. informacje o cenie wybranej oferty (bez VAT):
   cena: 0,00  waluta:  PLN




Zawiadomienie o wynikach postępowania
na dostawę artykułów żywnościowych do stołówki
do Domu Pomocy Społecznej Nr 2 z podziałem na zadania w Lęborku.
( dotyczy przetargu nieograniczonego)

                                                                                                
Na podstawie art. 92 ust.1 Prawa zamówień publicznych Dom Pomocy Społecznej Nr 2 w Lęborku zawiadamia o wynikach postępowania.

Uczestnicy  postępowania  o  udzielenie  Zamówienia  Publicznego  DPS-2/G-1/11



  1. Zamawiający: Dom Pomocy Społecznej Nr 2 Lębork, ul I Armii WP 43 84-300  Lębork
  1. Szacunkowa wartość całkowita (bez VAT): 137742,39 PLN;  35879,76 EURO
  2. Rodzaj  zamówienia: dostawy
  3. Tryb  udzielenia  zamówienia : przetarg  nieograniczony
  4. Przedmiot  zamówienia: sukcesywna dostawa  artykułów  żywnościowych
  5. CPV: 15.00.00.00-8, 15.00.00.00-9, 15.20.00.00-0, 15.30.00.00-1, 15.40.00.00-2, 15.50.00.00-3, 15.60.00.00-4, 15.80.00.00-6, 03.14.25.00-3

Zadanie  Nr 1 - mięso wieprzowe i wołowe
a.  liczba  otrzymanych  ofert  - 1
b.  liczba ofert odrzuconych  lub  zwróconych bez  rozpatrywania - 0
c.  nazwa  i  adres  wykonawcy  któremu  udzielono  zamówienia:
     Wyrób Wędlin i Wyrobów Wędliniarskich ,,RZEŹNICTWO" Spółka Jawna Jarosław, Jolanta Stelmach;  Zdrzewno 11, 84-352 Wicko
d.  informacja  o  cenie  wybranej  oferty  (bez  VAT) :
     cena:  10442,30 - waluta:  PLN
e.  liczba punktów w kryterium - 100 - najniższa cena

Zadanie Nr 2 - mięso drobiowe i podroby
a.  liczba  otrzymanych  ofert  - 1
b.  liczba ofert odrzuconych  lub  zwróconych bez  rozpatrywania - 0
c.  nazwa i adres wykonawcy któremu udzielono zamówienia:
     Hurtownia Artykułów Ogólnospożywczych Ireneusz Baranowski
     ul. Staromłyńska 1, 84-200 Wejherowo
d.  informacja o cenie wybranej oferty (bez VAT):
     cena:  7951,70  waluta: PLN
e.  liczba punktów w kryterium - 100 - najniższa cena

Zadanie  Nr 3 - wędliny (przetwory mięsne)
a.  liczba  otrzymanych  ofert  - 2
b.  liczba ofert odrzuconych  lub  zwróconych bez  rozpatrywania - 0
c.  nazwa  i  adres  wykonawcy  któremu  udzielono  zamówienia:
     Hurtownia Artykułów Ogólnospożywczych Ireneusz Baranowski
     ul. Staromłyńska 1, 84-200 Wejherowo
d.  informacja  o  cenie  wybranej  oferty  (bez  VAT) :
     cena 17566,90  waluta :  PLN
e.  liczba punktów w kryterium - 100 - najniższa cena

Zadanie  Nr 4 - warzywa i owoce
a.  liczba  otrzymanych  ofert  - 4
b.  liczba ofert odrzuconych  lub  zwróconych bez  rozpatrywania - 1
c.  nazwa  i  adres  wykonawcy  któremu  udzielono  zamówienia:
     Firma Handlowo-Usługowa ,,PARTY GRILL" Andrzej Soboń
     84-300 Lębork, ul. Topolowa 15
d.  informacja  o  cenie  wybranej  oferty  (bez  VAT) :
    cena:  16404,46  waluta :  PLN
e.  liczba punktów w kryterium - 100 - najniższa cena

Zadanie  Nr 5  - artykuły nabiałowe i tłuszcze roślinne
a.  liczba  otrzymanych  ofert  - 2
b.  liczba ofert odrzuconych  lub  zwróconych bez  rozpatrywania - 0
c.  nazwa  i  adres  wykonawcy  któremu  udzielono  zamówienia:
     „MEKPOL" Sp. z o.o., ul. Przemysłowa 2, 84-200 Wejherowo
d.  informacja  o  cenie  wybranej  oferty  (bez  VAT) :
    cena:  33139,54  waluta :  PLN
e.  liczba punktów w kryterium - 100 - najniższa cena

Zadanie  Nr 6  - pieczywo i wyroby ciastkarskie
a.  liczba  otrzymanych  ofert  - 2
b.  liczba ofert odrzuconych  lub  zwróconych bez  rozpatrywania - 0
c.  nazwa  i  adres  wykonawcy  któremu  udzielono  zamówienia:
     Wyroby Piekarsko-Ciastkarskie ,,KOKOSANKA" Kazimierz Lipiński
     84-300 Lębork, ul. Armii Krajowej 12
d.  informacja  o  cenie  wybranej  oferty  (bez  VAT) :
    cena:  17868,88  waluta :  PLN
e.  liczba punktów w kryterium - 100 - najniższa cena

Zadanie  Nr 7 - różne produkty spożywcze
a.  liczba  otrzymanych  ofert  - 4
b.  liczba ofert odrzuconych  lub  zwróconych bez  rozpatrywania - 0
c.  nazwa  i  adres  wykonawcy  któremu  udzielono  zamówienia:
     „MAK" Zbigniew Kwidzyński i Maciej Węsierski spółka Jawna
     84-200 Wejherowo, ul. Tartaczna 10
d.  informacja  o  cenie  wybranej  oferty  (bez  VAT) :
    cena:  31128,61  waluta :  PLN
e.  liczba punktów w kryterium - 100 - najniższa cena

Zadanie  Nr 8 - Ryby przetworzone i konserwowane
a.  liczba  otrzymanych  ofert  - 0
b.  liczba ofert odrzuconych  lub  zwróconych bez  rozpatrywania - 0
c.  nazwa  i  adres  wykonawcy  któremu  udzielono  zamówienia:
     nie wpłynęła żadna oferta
d.  informacja  o  cenie  wybranej  oferty  (bez  VAT) :
    cena: 0,00  waluta :  PLN
 
Zadanie Nr 9 - jaja kurze
a. liczba otrzymanych ofert - 5
b. liczba ofert odrzuconych lub zwróconych bez rozpatrywania - 0
c. nazwa i adres wykonawcy któremu udzielono zamówienia:
    zgodnie z art. 91 ust. 5 ustawy Pzp wezwano do złożenia ofert dodatkowych 
d. informacje o cenie wybranej oferty (bez VAT):
   cena: 0,00  waluta:  PLN

Zadanie Nr 9 - jaja kurze
a. liczba otrzymanych ofert po złożeniu ofert dodatkowych - 1
b. liczba ofert odrzuconych lub zwróconych bez rozpatrywania - 0
c. nazwa i adres wykonawcy któremu udzielono zamówienia:
    „MEKPOL" Sp. z o.o., ul. Przemysłowa 2, 84-200 Wejherowo
d. informacje o cenie wybranej oferty (bez VAT):
   cena: 3240,00  waluta:  PLN
e.  liczba punktów w kryterium - 100 - najniższa cena

Załączniki:

Opublikował w BIP: Adam Drapała
Data opublikowania: 24.06.2016 10:13
Data ostatniej aktualizacji: 24.06.2016 10:13
Liczba pobrań: 1
Opublikował w BIP: Adam Drapała
Data opublikowania: 24.06.2016 10:13
Data ostatniej aktualizacji: 24.06.2016 10:13
Liczba pobrań: 1
Opublikował w BIP: Adam Drapała
Data opublikowania: 24.06.2016 10:13
Data ostatniej aktualizacji: 24.06.2016 10:13
Liczba pobrań: 1
Załącznik nr 3_umowa.pdf
pdf, 193 kB
Opublikował w BIP: Adam Drapała
Data opublikowania: 24.06.2016 10:13
Data ostatniej aktualizacji: 24.06.2016 10:13
Liczba pobrań: 1
żywność SIWZ_2011.pdf
pdf, 319 kB
Opublikował w BIP: Adam Drapała
Data opublikowania: 24.06.2016 10:13
Data ostatniej aktualizacji: 24.06.2016 10:13
Liczba pobrań: 1
Wytworzył: Powiat Powiat
Data wytworzenia: 24.06.2016
Opublikował w BIP: Powiat Powiat
Data opublikowania: 24.06.2016 10:12
Liczba wyświetleń: 2
Drukuj Zapisz do PDF